Zwoele harpklanken en stoere accordeons in Het Concertgebouw

Het Concertgebouw Amsterdam (Kleine Zaal) maandag 7 oktober, 20.15 uur

Het Dutch Harp Festival en het Internationaal Kamermuziekconcours Almere presenteren gezamenlijk hun prijswinnaars: drie jonge, zeer getalenteerde musici die zich opmaken voor een internationale carrière.

Amandine Carbuccia harp
De Franse harpiste Amandine Carbuccia won in 2012 de eerste prijs én de publieksprijs van het Dutch Harp Festival in Utrecht. Ze viel bovendien in de prijzen op het Internationale Harp Concours in haar geboorteplaats Nice. Vorig jaar won ze ook een felbegeerde stageplek bij het Sinfonieorchester Münster. Deze jonge harpiste maakt furore! Naast klassiek repertoire speelt zij ook jazz, barok en hedendaagse muziek én diverse soorten wereldmuziek. Als harpiste is ze ook vertrouwd met het spelen van bewerkingen. In 2014 zal Amandine opnieuw te gast zijn bij het Dutch Harp Festival.

MYTHOS accordeonduo
Het Deense accordeonduo MYTHOS (Bjarke Mogensen en Rasmus Kjøller), begon op jonge leeftijd samen te spelen. Ze wonnen in 2012 het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en in 2011 de Deense Radio Kamermuziek Competitie. De twee accordeonisten zijn meester in het arrangeren van grote werken uit de muziekgeschiedenis. Op hun repertoire staan o.a. composities van Holst, Moessorgski. Tsjaikovski en Mozart. In Het Concertgebouw spelen zij hun versie van Petrouchka van Igor Stravinsky, samen met een werk van Jacob ter Veldhuis, getiteld Views from a Dutch Train.

Lezersaanbieding
Met 50% korting naar het Laureatenconcert in Het Concertgebouw! Normale prijs: € 30,-. Als ontvanger van deze nieuwsbrief betaalt u dus slecht € 15 voor dit Laureatenconcert! De Concertgebouwlijn is dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur via 0900-6718345 (€1,- p/g) of www.concertgebouw.nl, o.v.v. kortingscode SB071013LA (invullen in ‘mijn winkelmandje’ bij ‘ik heb een coupon’).

Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013