4e Rosa Spier Harpconcours

20&21 januari 2018

Locatie: Muziek en –Dansschool Amstelveen

Het 4e Rosa Spier Harpconcours vindt plaats op 20 & 21 januari 2018 in de Muziek en –Dansschool te Amstelveen. De NHV organiseert dit opnieuw in samenwerking met de NFHV.

Er zijn vele motivaties om mee te doen. Een boost in de ontwikkeling van je harpspel, een leuke persoonlijke uitdaging, een goede ervaring en opstap naar andere (inter)nationale concoursen, etc. We verwachten dan ook een diversiteit aan deelnemers, waarmee we er een mooi evenement van hopen te maken!

De 1e ronde vindt plaats op zaterdag 20 januari 2018. Op zondagochtend 21 januari komen de ensembles in actie en op zondagmiddag om 14.00 uur is de finale. Tijdens het juryberaad zal het winnende ensemble optreden.

De jury wordt bekendgemaakt in het najaar.

De organisatie streeft er naar een kort jurygesprek voor elke kandidaat mogelijk te maken.

Te winnen prijzen zijn, naast een scala aan kadobonnen voor bladmuziek, onderhoud en accessoires etc, masterclasses en voor geselecteerde winnaars een optreden op het Dutch Harp Festival 2018!

Aanmelden kan via het formulier op www.nederlandseharpvereniging.nl/concours. De deadline voor aanmeldingen is 1 december 2017, tenzij het maximum aantal deelnemers vóór die datum al wordt bereikt.

Alvast aan de slag?

Hierbij de categorieën en bijbehorende programma-eisen:

NB:Inge Frimout geeft een workshop over het verplichte werk op de Open Harp Dag op 28 oktober 2017 in Muziekschool Noord in Amsterdam Noord.

Algemene opmerkingen voor alle categorieën:

Delen van composities zijn toegestaan en herhalingen mogen worden weggelaten. Bewerkingen zijn toegestaan, voorkeur voor originele werken.

Keltische Harp

NB: Uit het hoofd spelen is niet verplicht, maar wordt positief gewaardeerd door de jury.

*Categorie 1: t/m 14 jaar
1e ronde: - verplicht werk : minimaal 1 deel uit suite ‘Melrose’ van Inge Frimout
- vrije keuze (bv.folk, klassiek, jazz, blues etc..)

Totaal max 10 min

*Categorie 15 t/m 21 jaar:
1e ronde: - verplicht werk : minimaal 2 delen uit suite ‘Melrose’ van Inge Frimout
- vrije keuze, minimaal 2 werken in verschillende stijl

Totaal max 15 min

Totaal max 10 min Pedaalharp

*Categorie 1: t/m 14 jaar
NB: Uit het hoofd spelen is niet verplicht maar wordt positief gewaardeerd door de jury.
- verplicht werk : minimaal 1 deel uit suite ‘Melrose’ van Inge Frimout
- vrije keuze

*Categorie 2: 15 t/m 17 jaar
1e ronde:
- verplicht werk : Jurriaan Andriessen: Aubade (voor Rosa Spier) (3’)
- vrije keuze
Totaal max 15 min

*Categorie 3 : 18 t/m 21 jaar en/of fulltime vakopleiding
(N.B: indien men 18 jaar is en géén fulltime voor- of vakopleiding volgt dan naar categorie 2)
NB: Vrije keuze werken dienen uit het hoofd gespeeld te worden.
1e ronde: - verplicht werk: Jurriaan Andriessen: In memoriam Rosa Spier (6’)
- vrije keuze Totaal max 20 min

Totaal max 12 min

*Categorie 4 : 22 jaar en ouder
NB: alles dient uit het hoofd gespeeld te worden
- verplicht werk: Marius Flothuis: Pour le Tombeau d’Orphée
- vrije keuze Totaal max 20 min
Finale: verplicht werk en vrije keuze (herhaling werken 1e ronde niet toegestaan)
Totaal min 10 max 15 min

Ensemble Amateurs,
alle leeftijden, instrumentsamenstelling vrij
Vrije keuze werken (max. 10 min) Finale n.v.t. (het winnende ensemble treedt op aan het eind van de finale tijdens het juryberaad)

Aanvullende informatie:

Suite ‘Melrose’ van Inge Frimout is per 1 september beschikbaar. Je kunt het bestellen bij: www.frimoutmusic.com of bij harpwinkel De Zingende Snaar ( www.zingendesnaar.nl )

De werken van Jurriaan Andriessen en Marius Flothuis zijn te bestellen via pdf download of gedrukte uitgave bij: https://webshop.donemus.nl/

Voor meer informatie en aanmelding: www.nederlandseharpvereniging.nl/concours of concours@nederlandseharpvereniging.nl.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
Voor diverse taken tijdens het concours zoeken wij nog vrijwilligers. Wil je deel zijn van deze twee spannende, gezellige dagen en bijdragen aan een mooie ervaring voor alle deelnemers, geef je dan op via concours@nederlandseharpvereniging.nl. Je kunt 1 of 2 dagen meehelpen, en degenen die er op zondag zijn krijgen natuurlijk een gratis entreekaart voor de finale!

Klik hier om aan te melden